Dagens ETC attackeras – nu måste vi agera

Media är makt.
Media kan ge liv till berättelserna som förändrar politiken.

Dagens ETC är fortfarande en liten tidning, vi har lyckats nå 15 000 prenumeranter och vi är riktigt stora i räckvidd via det digitala. Men den verkliga makten ligger i att vi tillsammans med läsarna kan skapa så mycket annat. Allt från byggande, energi, sparande, utbildning, film, böcker, mat, transporter och kom ihåg att det som är litet faktiskt kan bli stort.

Allt bygger på Dagens ETC som en fri röst – och den är på riktigt hotad nu när presstödet hastigt håller på att göras om.

Det är därför det är nu vi måste bygga och skydda det vi gemensamt skapat.

FLER PRENUMERANTER
Når vi 20 000 betalade prenumeranter så ersätter vi andra hälften av presstödet – som nu alltså riskerar försvinna för Dagens ETC. Alltså att vi ökar med ytterligare 5 000 betalande. Vi behöver därför ha många, många nya som får prova tidningen. För att sedan själva vilja fortsätta. Kan du hjälpa oss med namn?

INSAMLINGEN
Vi behöver öka insamlingen så vi kan göra ännu fler avslöjanden och djupa granskningar. Vi vill inte att något parti ska kunna gå till val utan att ha blivit granskat på riktigt. Kan du bidra med en summa, liten eller stor, allt är viktigt?

STIFTELSEN
Ägaren Stiftelsen ETC kommer från 2023 sälja aktier i bolaget Dagens ETC AB där målet är att få in ett aktiekapital på 50 miljoner kronor som ska fungera som en säkerhet och plattform för verksamheten oberoende av allt annat. Vi behöver ha detta kapital för att skydda projektet från den utpressning som offentliga stöd alltid kan bli. Anmäl dig så får du mer information när det närmar sig.


Hur vill du bidra?

Du kan också använda swish: 123 401 87 68 eller bankgiro: 817-89 23. Märk din insättning med insamlingen och skicka en skärmdump till kundtjanst@etc.se

VEM SKA FÅ PRENUMERATIONEN?

Ger du bort en helårsprenumeration får både du och mottagaren en ekologisk ETC-tygpåse.


DINA UPPGIFTER

Genom att beställa godkänner du villkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter.